Регистрация | Вход или
Авто обяви - AutoBazar.bg
Авто обяви: гр. Русе
     Всички обяви     Реклама     Безплатни обяви     Помощ

Почистване на бензинови дюзи

Обява №: 3655  |  Добавена: 17 Февруари в 11:42  |  Преглеждания: 19
Тип МПС:Автомобили и джипове
Състояние:Ново
Доставка:За сметка на купувача

Палене на студен бензинов двигател.
Мъчното студено палене сутрин съсипва акумулатора. Неравномерната и прекъсваща работа на двигателя след това, лошата миризма „на сурово“ и моментния преразход на гориво не се оправят с изрязвания на студения мотор и се позамазват едва със загряването. Ако пък и колата е с АГУ и сама обръща на газ, неприятните усещания стават още по-подтискащи. Сутрин няма много време да се чака загряване, а и продължително да се гори бензин на място в режим преразход обезсмисля показателя „Колко Литра на 100 Километра“.
Защо често описаното по-горе се случва, въпреки че работят коректно и свещи/ел. система, и филтрите са чисти и т. н. ? Има 2 техно-химически фактора, които или убягват, или са някак обвити в мистерия от различни доставчици:
1. Инжекторите не подават по правилния начин правилното количество бензин/газ в цилиндрите. Тоест, има вътрешни отлагания и нагари по пътя на горивото (не се получава точно определеното от конструкторите на двигателя), дюзите не го впръскват като аерозолен облак за пълноценното му възпламеняване в цилиндрите.
2. Самото гориво се нуждае от обогатяване и стабилизация - не просто защото е невинаги качествено, а най-вече заради постоянната циркулация до горещия двигател и обратно в резервоара, при повечето коли с АГУ. Това постепенно изпарява най-леките му компоненти - горивата не са хомогенни и прости състави, а се състоят от различно летливи фракции.
Какво следва?
Настоящият материал тук е за решението по първия фактор, от горната точка 1.
За решението по втория фактор, който е на второ място и във времето, е предназначено
следващото техническо предписание - „Бензинов Мотор Част 2“.
И така:
Абсолютно е задължително промиването/прочистването и смазването на всяка двигателна система, в която циркулират горива - физико-химичната им природа предполага образуването на замърсяващи отлагания при сложните условия вътре (всъщност правилото важи и за маслените двигателни системи, но темата е в друг материал -
М-флаш). Това е толкова обичайно и опростено действие, колкото и миенето на зъбите при хората. За първоначално такова активно прочистване, с прилагане на иновационни постижения в органичната химия, е създадена формулата на
Complex Petrol System Cleaner
препарат-горивна добавка за почистване и сервизиране на бензинови дюзи и системи
Какъв практически резултат дава формулата му за максимална ефективност?
- улеснено студено палене
- възстановена динамика и мощност, правилна работа
- намалени шумове, вибрации и газови емисии
- оптимизиран разход на гориво
Как действа технологично този продукт всъщност?
- разтваря, премахва, пренася в дисперсия и накрая изгаря в цилиндрите всички замърсяващи отложения и нагари в горивната система и най-важно - в накрайниците на дюзите
- смазва компонентите на системата и възстановява правилните им функции, отваряне/затваряне и синхрон
- сепарира водата в резервоара, предпазвайки системата от нейното навлизане и действие
Комплекс Петрол Систем Клийнър е препарат с активно, моментно и безопасно действие.
Ефективността му е резултат от използваните при създаването му детергенти и смазки от най-модерни технологични класове.
Какви са техническите аспекти на действието на този препарат?
- правилно, синхронизирано и динамично подаване и впръскване на горивото в цилиндрите
- пълноценно изгаряне и максимум енергийност за отработена единица гориво
- защита на горивната система от корозия
- предпазване на цилиндровите горивни камери от нагари
- профилактика на катализаторите и забавяне на амортизирането им
Указания за употреба
Препаратът е предназначен за третиране на горивото в резервоара (стандартната доза 300 мл е за смесване в 30 до 60 литра) и е напълно безопасен (макс. 30%).
Концентрацията му влияе само на скоростта на процеса на действие, крайния резултат при всеки случай настъпва с изразходването на третирания бензин. Желателно е да се налее непосредствено преди зареждане и при последващия пробег да не се дозарежда гориво до минимума на резервоара.
Приложение:
За всички стандартни бензинови горива и двигатели (4Т). Изключително необходим и за автомобили с газови уредби (АГУ), независимо от вида на газа.
Ако автомобилът се движи постоянно с обикновен бензин, се препоръчва периодична употреба на продукта, в зависимост от качеството на използваното гориво и режима на езда на автомобила.
С цел постигане на максимален ефект в работата на двигателя се препоръчва след прилагането му да се направи очистка и на всмукателния въздушен тракт и горивните камери на цилиндрите (завършвано пълно обслужване) с техническия спрей Intake Pro на XENUM.
По вторият основен фактор, както е отбелязано горе, следва втори материал - Бензинови Мотори Част 2, а именно:
- за подобряването на горивото в ежедневието (обогатяване и стабилизация) и за поддръжката на вече почистените& смазани системи - с препарата Петрол Мулти Кондиционер (Petrol Multi Conditioner), специално разработен за икономична и практична употреба.
Complex Petrol System Cleaner и Petrol Multi Conditioner са премиум продукти от белгийските лаборатории Ксенум.


Цена: 23,60 лв.
Изпрати съобщение

Популярни търсения: Почистване на бензинови дюзи, коли, bmw, audi, volkswagen, mercedes, koli, бмв, ауди, фолксваген, мерцедес, коли втора ръка, mobile bg, cars bg, auto bg, мобиле, карс бг, ауто бг, базар бг, части, авто базар болгарии, авто, коли втора употреба, автомобили, bri4ka, кола, коли на части, автопазар, джипове, мотоциклети, авто базар...

© AutoBazar.bg - авто обяви | Използването на AutoBazar.bg или пубикуването на обява в сайта означава съгласие с Общи условия и Политика за личните данни.